Team

Dr. Brian Ostafin
(Hoofdonderzoeker, associate professor bij de Rijksuniversiteit Groningen)

Dr. Brian D. Ostafin is universitair hoofddocent bij de afdeling Klinische en Experimentele Psychopathologie van de Rijksuniversiteit Groningen. Zijn onderzoek richt zich op de rol van automatische cognitieve en affectieve processen bij klinische aandoeningen en op mindfulness-based en yoga-based interventies.

Dr. Rogier Hoenders
(Projectleider, psychiater bij Centrum Integrale Psychiatrie)

Dr. H.J. Rogier Hoenders is psychiater, senior-onderzoeker, manager en docent bij Centrum Integrale Psychiatrie van Lentis. Hij is een vooraanstaand expert in integrale psychiatrie in Nederland en oprichter en bestuurslid van het International Network for Integrative Mental Health.

Nina Vollbehr, MSc
(Projectcoördinator, promovendus bij Centrum Integrale Psychiatrie en de Rijksuniversiteit Groningen)

Nina Vollbehr, MSc is promovendus en projectcoördinator van dit project. Ze heeft haar Master Klinische Psychologie “cum laude” behaald. Ze werkt ook als gezondheidszorgpsycholoog en inhoudelijk teamleider bij Centrum Integrale Psychiatrie van Lentis.

Prof. dr. Peter de Jong
(Hoogleraar bij de Rijksuniversiteit Groningen)

Prof. dr. Peter J. de Jong is hoogleraar Experimentele Psychopathologie aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is bekend op het gebied van impliciete cognitie en psychopathologie met stemmingsstoornissen en angststoornissen als een van de kernpunten van zijn onderzoek.

Dr. Agna A. Bartels-Velthuis
(Senior onderzoeker bij Centrum Integrale Psychiatrie)

Dr. Agna A. Bartels-Velthuis is gezondheidspsycholoog en senior onderzoeker bij het Universitair Centrum Psychiatrie van het Universitair Medisch Centrum Groningen (UMCG) en het Centrum Integrale Psychiatrie van Lentis. Zij onderzoekt mindfulness-based interventies in een klinische setting, en doet epidemiologisch onderzoek naar auditieve hallucinaties bij jongeren.

Prof. dr. Stynke Castelein
(Hoofd Lentis Research en buitengewoon hoogleraar bij de Rijksuniversiteit Groningen)

Dr. Stynke Castelein, medisch socioloog, is buitengewoon hoogleraar bij de Rijksuniversiteit Groningen en senior-onderzoeker bij Lentis Geestelijke Gezondheidszorg en het UMCG. Haar onderzoek richt zich op innovatie en implementatie van patiëntgerichte interventies en zorgsystemen in de geestelijke gezondheidszorg.

Dr. Maaike Nauta
(Associate professor bij de Rijksuniversiteit Groningen)

Dr. Maaike H. Nauta is universitair hoofddocent bij de afdeling Klinische en Experimentele Psychopathologie aan de Rijksuniversiteit Groningen. Haar onderzoek richt zich op de behandeling en preventie van stemmingsstoornissen en angststoornissen bij kinderen en adolescenten.

Dr. Maya Schroevers
(Associate professor bij het Universitair Medisch Centrum Groningen)

Dr. Maya J. Schroevers is universitair hoofddocent bij Gezondheidspsychologie van het UMCG en heeft een onderzoekslijn over de beoordeling, screening en behandeling van depressieve symptomen bij patiënten met een somatische aandoening.

« Ga terug

Yoga bij depressie is mede mogelijk gemaakt door: