Nieuws

Afscheid Petri Engelen

Datum: maandag 9 maart 2020

Petri Engelen heeft afscheid genomen van yoga bij depressie. De meeste deelnemers en teams kennen Petri als onderzoeksassistent, van de (telefonische) gesprekken tijdens de meetmomenten en als contactpersoon tussendoor.

Petri heeft ruim drie jaar bij het onderzoek gewerkt en heeft haar werk altijd met veel plezier gedaan: “De afgelopen drie jaar heb ik met veel plezier gewerkt bij het Yoga bij Depressie onderzoek. Het was voor mij een heel interessant project om aan mee te werken en ben blij dat ik heb kunnen bijdragen aan onderzoek naar een potentiële nieuwe behandeling voor depressie bij jonge vrouwen.”

“Het was erg leerzaam de verschillende fasen van een RCT/onderzoeksproject te doorlopen: van het aangaan van samenwerkingen met de GGZ-instellingen, het enthousiasmeren van teams, het werven van deelnemers, de organisatie rondom de groepen en ten slotte natuurlijk de meetmomenten. Doordat we samenwerkten met verschillen instellingen in het noorden heb ik binnen kunnen kijken bij een divers aantal teams, met elk hun eigen werkwijze. Ik ben er trots op dat het ons is gelukt om zo veel deelnemers te werven voor het onderzoek en hoop van harte dat de inzichten die worden gekregen middels dit onderzoek zullen bijdragen aan een grotere variabiliteit aan behandelvormen binnen de GGZ.”

Vooral het contact met de deelnemers was voor Petri erg waardevol: “Ik heb veel bijzondere gesprekken mogen voeren. Ik vond de jonge vrouwen, de doelgroep van het onderzoek, erg leuk om mee te werken. Ik vond het mooi te zien dat deelnemers zich konden openstellen in de interviews en dat ik ze kon helpen zich op hun gemak te voelen. Het heeft me geraakt te zien dat er zoveel jonge vrouwen zijn die worstelen met een depressie. Ik heb de deelnemers leren kennen als krachtige vrouwen met een groot doorzettingsvermogen en veel veerkracht. Het is bijzonder om de veranderingen in iemands leven te volgen gedurende een jaar. Ik vond het mooi te merken als een deelnemer weer het vertrouwen in zichzelf terugvond en gelukkig was dat voor veel deelnemers het geval. Ik ben de deelnemers dankbaar voor de samenwerking en hun betrokkenheid bij het onderzoek.”

De onderzoekers en de projectgroep van Yoga bij Depressie zijn Petri erg dankbaar voor haar inzet, haar enthousiasme en de prettige samenwerking. Petri heeft inmiddels een nieuwe baan in Amsterdam waar ze sinds enkele maanden werkt.

« Ga terug